Om KENOX

KENOX blev etableret i 2006. Firmaet ejes og ledes af psykolog og erhvervspilot Kathrine Marie Elmer.Kathrine er uddannet psykolog fra Københavns Universitet. Før universitetet tog hun en civil pilotuddannelse på Trafikflyverskolen i Roskilde. Dernæst var hun udstationeret som FN-pilot i Pakistan og Afghanistan. Siden har hun arbejdet som erhvervspilot ved forskellige luftfartsselskaber i Europa. Sideløbende med pilotjobbet har hun arbejdet som frivillig offerrådgiver for Dansk Røde Kors, taget en pædagogisk diplomuddannelse i psykologi, været studievært på TV2 og TvDanmark og uddannet sig som flyveinstruktør (TRI).

Interessen for psykologi opstod på baggrund af hendes arbejde som pilot, og derfor er fundamentet i arbejdet en kombination af hendes ballast som professionel pilot og hendes uddannelsesmæssige indsigt som psykolog. Hun kombinerer en videnskabelig psykologisk tilgang og en praktisk erhvervsmæssig forståelse af mennesket. Hun har af samme grund specialiseret sig i flyvepsykologi og skrevet speciale om pilotudvælgelse. Senest har hun udviklet Rigspolitiets testmetode, og arbejder i dag på et forskningsprojekt omkring udvælgelse i højrisikoindustrier. 
Ved siden af arbejdet som psykolog arbejder hun som pilot i et dansk flyselskab.

KENOX har sit navn fra et waypoint. Et waypoint er sæt af koordinater, som identificerer et punkt i det fysiske rum. Waypoints bruges til at definere usynlige motorveje på himlen. De konstruerede luftveje har ofte ikke nogen indlysende forhold til den virkelige verden, men består af en række abstrakte artefakter hvorigennem piloter kan navigere. Når piloter navigerer i luften, så gøres der brug af fly-over og fly-by waypoints. Et fly-over waypoint er et punkt på himlen, der skal krydses lodret af et fly. Et fly-by waypoint er et punkt, der markerer skæringspunktet mellem to luftveje. Modsat et fly-over waypoint, så flyves der forbi et fly-by waypoint. Symbolet i KENOX er et fly-over waypoint. Inden for luftfart, fremgår waypoints altid som fem-bogstavsnavne. Disse navne er konstrueret så de let kan udtales eller har en huskeregelsværdi, således at de med lethed kan videregives ved radiokommunikation – heraf kommer navnet KENOX.